Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бурбонски черешов кекс

Бурбонски черешов кекс

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Бурбонски черешов кекс
Снимка: Мария Божилова
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Домът може да бъде едно много по-уютно място, ако на трапезата присъства винаги един пухкав и много сочен домашен кекс"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • козе прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • бурбонска ванилова захар - 1 пакет
  • бакпулвер - 1 пакет
  • череши - 250 г
  • олио - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този ароматен кекс яйцата се разбиват на пяна.

Прибавя се захарта, разбърква се много добре с телена бъркалка и се оставя за 20 мин, за да се разтвори захарта.

В брашното се прибавя бурбонската ванилова захар, солта, бакпулвер и канелата.

Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Прясното мляко се затопля леко и се разбърква с олиото.

След като яйцата са престояли, се прибавя млякото с олиото.

Разбърква се и се прибавя постепенно брашното.

Сместа се бърка с тел до получаване на шупли от бакпулвера.

Черешите се измиват много добре и се премахват костилките.

Слагат се в цедка, за да се отцедят, след което се овалват в 2 с.л. брашно.

Сместа се изсипва в кексова форма за печене, която предварително е намазана с малко брашно и олио.

Отгоре се поставят оваляните в брашно череши.

Черешовият сладкиш се пече 60 мин в предварително загрята фурна на 170 °C.

Поднесете бурбонския черешов кекс напълно охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: