Начин на приготвяне
За този ароматен кекс яйцата се разбиват на пяна.
Прибавя се захарта, разбърква се много добре с телена бъркалка и се оставя за 20 мин, за да се разтвори захарта.
В брашното се прибавя бурбонската ванилова захар, солта, бакпулвер и канелата.
Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
Прясното мляко се затопля леко и се разбърква с олиото.
След като яйцата са престояли, се прибавя млякото с олиото.
Разбърква се и се прибавя постепенно брашното.
Сместа се бърка с тел до получаване на шупли от бакпулвера.
Черешите се измиват много добре и се премахват костилките.
Слагат се в цедка, за да се отцедят, след което се овалват в 2 с.л. брашно.
Сместа се изсипва в кексова форма за печене, която предварително е намазана с малко брашно и олио.
Отгоре се поставят оваляните в брашно череши.
Черешовият сладкиш се пече 60 мин в предварително загрята фурна на 170 °C.
Поднесете бурбонския черешов кекс напълно охладен.