Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно. Чесънът се наситнява.
Гъбите се нарязват на кубчета.
В сгорещено олио се запържва лукът с гъбите. Добавя се чесънът и се овкусява със сол на вкус, черен пипер и мащерка и се натрошава кубчето бульон.
Към тях се добавя царевичното нишесте и се разбърква, докато се разтвори в олиото. Налива се млякото при непрекъснато разбъркване.
Добавя се измитият и отцеден ориз. Налива се още вода - около 1 ч.ч.
Оставя се да заври, след което се намаля, разбърква се и се оставя на слаб огън.
Когато оризът с гъбки е на половина готов, се прибавя грахът и наситненият магданоз.
Оставят се още малко на котлона гъбите с ориз и грах до готовност на всички продукти.