Котлети с грах и гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Котлети с грах и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • котлети - 1 кг, може и свински, телешки
  • грах - 1 буркан
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 връзка, пресен
  • захар - 1 щипка
  • галета - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме гъбите в малко вода, отцеждаме и нарязваме на ситно.

Смесваме гъбите с отцедения грах и прибавяме нарязания лук, солта, черния пипер, щипка захар и пасираме.

Котлетите пържим в силно сгорещена мазнина, като първо овалваме в галета, а после потопяваме в яйце.

Сервираме котлетите с 3 с.л. от пюрето, като топим лъжицата в студена вода, за да образуваме овална форма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: