Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Шоколадова торта с тиквички и орехи

Шоколадова торта с тиквички и орехи

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Шоколадова торта с тиквички и орехи
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
22/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
12
"Колкото и странно да ви звучи тази рецепта за шоколадова торта с тиквички, уверяваме ви, че е страшно вкусна"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 350 мл
  • брашно - 250 г
  • захар - 375 г
  • какао - 65 г
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • за пълнежа
  • тиквички - 400 г настъргани + 1 бр. за чипса
  • орехи - 90 г счукани
  • за ганаша
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • черен шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

В купа разбиваме с миксер 4 яйца и 350 мл олио.

В друга купа смесваме сухите съставки: 250 г брашно, 375 г захар, 65 г какао, 2 ч.л. сода, 1 ч.л. бакпулвер, 1 ч.л. канела и 1/2 ч.л. сол. Разбъркваме хубаво.

Към сухите съставки добавяме яйчената смес и разбъркваме с шпатула, до получаване на хомогенна смес. Добавяме 400 г настъргани тиквички (леко отцедени, не напълно) и 90 г счукани орехови ядки.

Разбъркваме отново добре (сместа е малко гъста, но това да не ви притеснява).

Разделяме я на две равни части и изпичаме два блата в тава с диаметър 20 см поотделно.

Печем на 170°C за 45 минути за всеки блат (фурната ми е с вентилатор). Оставяме блатове да изстинат.

За ганаша:

В касарола загряваме 200 мл сладкарска сметана до степен на варене. Махаме от котлона и добавяме 200 г натрошен черен шоколад. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

Поставяме единия блат (изстинал) в чиния и го поливаме с шоколадовия ганаш. Поставяме другият блат отгоре. Покриваме и него с ганаш.

Декорираме тази уникална шоколадова торта с печени филирани бадеми, орехи и чипс от тиквички.

За чипса от тиквички:

Нарязваме на тънки резенчета тиквичка, редим върху хартия за печене и печем на 120 градуса за 25-30 минути.

Колкото и налудничаво да звучи тази рецепта, уверявам ви, че е страшно вкусна шоколадовата торта с тиквички.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по рецепта на Сия Рибагина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: