Начин на приготвяне
В по-дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, захарта, содата, бакпулвера и солта. За да получите фина захар, може да я смелите леко в чопър или да я замените с пудра захар. Добавете какаото и канелата и разбъркайте добре до пълно смесване.
В друга купа леко разбийте яйцата и ги добавете към сухата смес заедно с олиото. Бъркайте хубаво - получава се плътно шоколадово тесто.
Почистете тиквичката, обелете и я настържете. Напълват се около 3 чаени чаши. Прибавете към сместа. Добавете и счуканите орехи.
Разбъркваме хубаво и изсипваме в тортена форма, застлана с хартия за печне.
Сладкиша печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути или до суха клечка.
Можете да украсите сладкиша по Ваш избор - шоколадов ганаш, пудра захар или просто още ядки.