Унгарска Добуш Торта

VecaVeca
Мастър Шеф
296842k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Унгарска Добуш Торта
Снимка: Veca
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20
"След като опитате тази уникална добуш торта, ще я поставите в списъка си с любими"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 7 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • ванилова захар - 10 г
  • олио - 2 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • За пълнежа
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 10 г
  • шоколад - 200 г за готвене
  • масло - 250 г
  • За карамелената глазура
  • захар - 200 г
  • масло - 20 г
  • лимонов сок - 2 с.л. изцеден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете:

Разбъркайте белтъците с миксер, добавете захарта, ваниловата захар, жълтъци, олиото, киселото мляко и разбийте всичко с миксера. Добавете брашното и разбъркайте леко с шпатула, за да комбинирате всички съставки.

От получената смес изпечете 12 тънки тортени блата. Печете всеки блат за 5-7 минути. Оставете готовите блатове да се охладят.

За пълнежа:

Разбийте яйцата, захарта, ваниловата захар с миксер и на пара. Добавете шоколада за готвене, разбъркайте, докато шоколадът се разтопи и сместа достигне необходимата плътност.

Свалете тенджрата от котлона. Покрийте с прозрачно прозрачно фолио и оставете да се охлади.

Към охладената смес добавете накълцано масло и разбийте с миксера.

Финална процедура:

Отделете 1 блат настрани.

Напълнете останалите 11 блата с приготвения пълнеж. И последния блат се намазва също с пълнежа.

За карамелената глазура:

Поставете захарта в тенджерата и разтопете на слаб огън, докато стане светлокафява. Внимавайте да незагори. Когато цялата захар се разтопи, свалете от котлона, добавете маслото и лимоновия сок, върнете на котлона и разбъркайте, докато съставките се смесят.

Изсипете карамела върху блата, който е отделен настрани, намажете, изчакайте няколко секунди и с тънък, остър нож, който прокарате през маслото, направете линии отгоре за желания брой парчета от тази уникална карамелена торта.

Можете да украсите Торта Добуш, както желаете.

Оставете да стегне ретро тортата.

Приятно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: