Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сладка баница с череши на тиган

Сладка баница с череши на тиган

Сладка баница с череши на тиган
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Щом има череши в тази сладка баница, значи няма как да не е разкошна"

Необходими Продукти

  • череши - около 300 г + за декорация
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 14 г
  • пудра захар - за поръсване
  • за карамелизиране
  • краве масло - 16 г
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-важното в тази рецепта е тиганът. Трябва да е тиган с незалепващо покритие и да има капак. Иначе ще получите невероятен сладкиш с череши, но с дефект, както се получи при мен. Но понякога дефектът се превръща в ефект.

В тиган с диаметър 28 см загряваме 16 г краве масло. Добавяме 1 с.л. захар и карамелизираме.

Махаме от котлона и редим, покривайки цялото дъно на тигана, череши, на които сме премахнали костилките предварително. Черешите са около 300 г.

В купа разбиваме 2 яйца със 100 г захар. Добавяме 1 ванилия, 100 мл олио, 150 мл прясно мляко и 200 г брашно, смесено с 14 г бакпулвер. Бъркаме до получаване на еднородна смес.

Със сместа заливаме черешите в тигана, заглаждаме с шпатула, поставяме капака и печем на средна температура за 20-25 минути.

Два-три пъти с домакинска хартия изтриваме капките по вътрешната страна на капака.

Когато сладката баница е готова, поставяме чиния върху тигана и обръщаме баницата в нея. Връщаме пак в тигана, да се запече и от другата страна за 5 минути. Ако тиганът ви залепва, няма обръщане! Ще стане на парчета като моята.

Сервираме сладката баница с череши на тиган, поръсена с пудра захар и пресни череши.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: