Палачинки от хайвер

Палачинки от хайвер
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Не бяхме чували за тези палачинки с хайвер, но останахме доста впечатлени, затова сега е ваш ред да им се порадвате"

Необходими Продукти

  • хайвер - от 2 големи риби
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • лук - 1/3 глава настърган
  • кориандър - 1 щипка
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделя се хайверът от две големи риби, този е от таранки. Измива се на течаща вода и се отцежда добре.

Сипва се в дълбок съд, добавят се яйцата, настъргана част от глава лук, магданоз, лимонов сок, прясно мляко, сол, черен пипер и кориандър.

Пасира се добре на гладка смес на два-три пъти.

Добавя се царевично брашно и опитвате как е сол, при нужда се добавя. Получава се средно гъста каша, да се загребва лесно с лъжица.

Загрява се олио, сипвате по 1 с.л. смес и пържите солените палачинки от двете страни до златисто.

Чудесни са за предястие или за мезе - страхотни.

Добър апетит!

Палачинките от хайвер са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: