Начин на приготвяне
В тенджера слагаме 5 с.л. зехтин. Добавяме ситно нарязани 1 глава лук, 2 скилидки чесън и 2 моркова.
Задушаваме зеленчуците за 5-6 минути.
Добавяме едро нарязани 3 картофа и 2 тиквички (небелени). Заливаме с литър и половина гореща вода (може да добавите кубче зеленчуков бульон).
Овкусяваме със сол, черен пипер, прясна мащерка и щипка девесил. Варим до напълно сваряване на зеленчуците.
Махаме супата от тиквички от котлона и пасираме зеленчуковата супа. Добавяме 150 мл млечна сметана, връщаме отново на котлона и готвим още 2-3 минути.
Сервираме вкусната крем супа с тиквички в купички с крутони и люто чили.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по рецепта от Cookwithasmile