Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно, гъбите на филийки, а чесънът се наситнява. Спанакът се измива и накъсва на по-дребно.
В сгорещено олио се запържва лукът с гъбите. Малко след това се добавя и чесънът и леко измитият ориз. Запържват се и те за кратко, докато оризът поеме от мазнината.
Овкусява се с подправките.
Налива се бялото вино и се оставя за малко.
Бульонът се разтваря в 3 ч.ч. вряща вода и се налива на тънка струя към ориза при постоянно разбъркване.
Когато заври, се добавя спанакът, разбърква се и се оставя на слаб огън до готовност на ориза, като от време на време ризотото се разбърква, за да не залепне.
Ризотото с гъби и спанак е готово.
Коментари
включва сирене/пармезан.