Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото със спанак и маскарпоне

Ризото със спанак и маскарпоне

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Ризото със спанак и маскарпоне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Свежо пролетно предложение, от което веднага ще се възползваме, на минутата"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г дългозърнест
  • универсална подправка - 1 с.л. вегета
  • спанак - 1 шепа
  • масло - 50 г
  • маскарпоне - 1 с.л.
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сварява оризът за около 20 минути. Накълцваме спанака и го запържваме в маслото.

След това добавяме спанака в тигана заедно с подправката вегета. Разбърква се добре. Добавяме и 1 с.л. маскарпоне и бъркаме докато се получи хомогенна смес.

Ястието се сервира топло, поръсено със свеж копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: