Начин на приготвяне
Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на възможно най-тънки филийки с оребрен чопър. Поставете нарязани картофи в тенджера налейте вода да киснат и оставете да престоят два часа, за да излезе нишестето.
Отцедете картофите и подредете върху чиста кухненска кърпа, покрийте с друга чиста кухненска кърпа и оставете да изсъхнат.
Покрийте тавата за печене с хартия за печене и намажете с олиото.
Подредете картофите, залейте с олиото и печете домашния чипс в добре загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути, в зависимост от фурната, докато леко покафенеят.
Извадете готовия чипс на вълнички от фурната, добавете сол и се насладете. По желания към чипса на фурна можете да сервирате млечен чеснов сос или домашна салца.
Приятен апетит!