Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Домашен пикантен чипс

Домашен пикантен чипс

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Домашен пикантен чипс1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-4
"Всяко парти има право на своите две големи порции домашен пикантен чипс"

Необходими Продукти

  • арабски питки - 5 бр. готови с 20 см диаметър
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лютив
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • бульон - 1 ч.л. сух пилешки или телешки
  • захар - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Абсолютно всички подправки се омесват на едно място и се поставят в солница с големи отвори.

Загрейте фурната до 180 градуса. На плот сложете една питка, напръскайте я с малко вода и я поръсете от двете страни с подправките. Върху нея повторете процедурата с останалите питки. Накрая притеснете с ръце всички питки.

С резачка за пица или остър нож нарежете питките на половина, след това всяка половина на три парченца, както се реже на парчета голяма пица.

Отделете отделните парчета едно от друго, подредете ги в тава и ги изпечете. След като ги извадите от фурната може леко да ги начупите на парченца.

Поднесете със сос Маринара по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: