Начин на приготвяне
Вкусна, лятна и здравословна закуска се получи. Може да замести и обяд или вечеря.
Тиквичката се рендосва на едро ренде, не се отцежда. Добавят се две разбити с вилица яйца, щипка сол и сода за хляб.
Накрая прибавете брашното и галета, разбърква се добре с тиквичката и яйцата, смесвате всички продукти, като добавите и нарязан копър и скилидка чесън.
Загрява се малко тиганче 15 см, намазано с олио. Сипете 2 сл от сместа за солените палачинки и с гърба на лъжицата оформете.
Печете палачинките с тиквички от двете страни до златисто.
След всяка палачинка се намазва тиганът с олио.
Гарнирайте палачинките с тиквички и спелта с резени домати и настърган кашкавал.
Добър апетит!