Начин на приготвяне
След като сме си разопаковали корите за баницата отделяме 2 от тях. Намазваме си формата за кекс с масло и постиламе отделените кори в нея.
Останалите нарязваме на ленти с дебелина около 1 сантиметър и ги разбъркваме, така че да няма слепени.
В дълбока купа си счукваме яйцата, добавяме киселото мляко с угасената сода в него, олиото, солта и сиренето.
Прибавяме нарязаните кори в сместа с яйцата и разбъркваме, така че да се овлажнят добре навсякъде.
Готовата получена смес изсипваме в кексовата форма.
Разпределяме отгоре маслото, нарязано на малки парченца и загъваме със стърчащите краища на тия две кори, които поставихме най-отдолу.
Поставяме нашата баница в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор и печем за около 40-45 минути.
Започваме да си приготвяме сиропа като водата, захарта, канелата и корите от лимон си кипваме и го оставяме да ври 4-5 минути.
Добавяме си и лимоновият сок.
Прецеждаме и заливаме изстиналата баница с топлия сироп.
Покриваме сладката баница с хартия и кухненска кърпа и оставяме да се охлади напълно и да си поеме сиропа.
Сладката баница в кексова форма е много вкусна.