Кайзер питки

Кайзер питки1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
15
"Ако знаете само какви чудесни хамбургери могат да станат с тези домашни питки.."

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 300 мл топло
  • мая - 1 бр. прясна
  • жълтък - 1 бр.
  • сусам - за поръсване
  • вода - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • масло - 75 г
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топло мляко си разтваряме маята и към нея добавяме захарта.

Оставяме за 10 минути за да се активира.

Пресяваме си брашното в голяма купа предварително, а маслото нарязваме на кубчета.

Добавяме маслото при брашното, като прибавяме и солта.

Правим си кладенче и изсипваме маята и яйцето.

Започваме да си месим тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да втасва, докато удвои обема си.

Разделяме си тестото за малките питки на 15 топки.

Набрашняваме си повърхността на масата и ги нареждаме, като покриваме с кърпа и оставяме така за още 30 минути.

В купа си разбиваме жълтъка с водата и намазваме домашните хлебчета, като отгоре поръсваме със сусама.

Загряваме си фурната на 200 °C и поставяме кайзер питките да се пекат за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: