Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Сач със свинско и зеленчуци за трима

Сач със свинско и зеленчуци за трима

Сач със свинско и зеленчуци за трима
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Хубавото на този сач е, че има за всекиго по нещо - и много мръвчици, и много зеленчуци. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • свинско - 400 г шарено
  • за овкусяване
  • сол
  • черен
  • червен пипер
  • соев сос
  • зеленчуци
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • патладжани - 2 бр.
  • картофи - 2 бр
  • за овкусяване на зеленчуците
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • чубрица червен пипер
  • олио
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което правим, е да си намажем сача за печене с мазнина.

Измиваме си месото и го нарязваме на хапки.

Поставяме в съд и посипваме месото с всички съставки и разбъркваме.

Оставяме на страна.

Започваме да си подготвяме всички зеленчуци.

Обелваме си картофите, измиваме добре патладжаните, морковите и тиквичките, изчистваме си пипера от семките и си обелваме чесъна.

Нарязваме си всички изчистени и измити зеленчуци.

Прибавяме всички подправки и разбъркваме добре, за да се овкуси всичко.

След като сме си намазнили сача, най-отдолу си поставяме месото и поръсваме с олио.

Отгоре си нареждаме зеленчуците хубаво, за да покрият месото, поръсваме отново с малко олио и поставяме апетитния сач във фурната да се пече.

След като извадим свинското със зеленчуци, поръсваме със нарязания магданоз.

Да вие вкусно с този сач със свинско и зеленчуци за трима.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: