Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Сачове»Сач с пилешко, свинско и зеленчуци

Сач с пилешко, свинско и зеленчуци

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Сач с пилешко, свинско и зеленчуци
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
16/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Богат сач с пилешко, свинско и зеленчуци - насладете му се"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 500 г
  • свински бут - 500 г
  • пилешки пържоли от бут - 500 г
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • печурки - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида свинско месо се подготвя на порции/пържоли.

В тиган се загрява олио. Свинското месо се запечатва от всички страни и се нарежда в сача.

Добавя се и пилешкото месо в сурово състояние. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

Гъбите се измиват и нарязват на филийки. Чушките се измиват и почистват от семките.

Нарязват се на лентички. Тиквичките се измиват и обелват. Нарязват се на филийки.

Подготвените зеленчуци се разпределят в сача.

Овкусява се със сол и черен пипер.

Залива се с останалата мазнина от запечатването на свинското месо.

Добавя се половин пръст вода. Слага се капакът на сача.

Мушка се във фурната и се забравя за около 120-150 минути.

Сачът с пилешко, свинско и зеленчуци стана да си оближеш пръстите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: