Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклавички охлювчета с лешници

Баклавички охлювчета с лешници

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k318
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Баклавички охлювчета с лешници
Снимка: Veca
2 / 11
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Имате ли си любима рецепта за баклава? Тази със сигурност ще ви стане фаворит след първата хапка!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • За пълнежа
  • лешници - 250 г
  • орехи - 100 г
  • За намазване
  • олио - 75 мл
  • маргарин - 125 г
  • За заливка
  • вода - 1 л
  • захар - 800 г
  • ванилова захар - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За заливката: Изсипете водата в тенджера, добавете захарта, ваниловата захар и сложете на котлона. Когато заври, варете за 10 минути, след това свалете от котлона тенджерата със захарния сироп.

Сложете маргарина и олиото в друга тенджера, сложете я на котлона и разбъркайте, докато маргаринът се разтопи, свалете я от котлона.

Вземете една кора, намажете я със смес от масло и маргарин, използвайки силиконова четка, Сгънете до една трета от кората и също намажете тази част със сместа от олио и маргарин.

Комбинирайте едро смлените изпечени лешници, с едро смлените орехи и поставете две супени лъжици върху кората. Навийте на тънко руло и разрежете на две части. Огънете всяка част във форма на охлюв. Повторете процеса с останалите съставки.

Намажете тавата за печене със сместа от олио и маргарин и подредете готовите охлювчета.

Намажете ги с останалата смес.

Печете баклавичките в добре загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.

Извадете ароматната баклава от фурната и докато е гореща, я залейте с охладената заливка. Оставете баклавата да се охлади и поеме заливката.

Сервирайте баклавичките охлювчета с лешници и се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: