Начин на приготвяне
За заливката: Изсипете водата в тенджера, добавете захарта, ваниловата захар и сложете на котлона. Когато заври, варете за 10 минути, след това свалете от котлона тенджерата със захарния сироп.
Сложете маргарина и олиото в друга тенджера, сложете я на котлона и разбъркайте, докато маргаринът се разтопи, свалете я от котлона.
Вземете една кора, намажете я със смес от масло и маргарин, използвайки силиконова четка, Сгънете до една трета от кората и също намажете тази част със сместа от олио и маргарин.
Комбинирайте едро смлените изпечени лешници, с едро смлените орехи и поставете две супени лъжици върху кората. Навийте на тънко руло и разрежете на две части. Огънете всяка част във форма на охлюв. Повторете процеса с останалите съставки.
Намажете тавата за печене със сместа от олио и маргарин и подредете готовите охлювчета.
Намажете ги с останалата смес.
Печете баклавичките в добре загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.
Извадете ароматната баклава от фурната и докато е гореща, я залейте с охладената заливка. Оставете баклавата да се охлади и поеме заливката.
Сервирайте баклавичките охлювчета с лешници и се насладете.