Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички-пурички с манголд

Банички-пурички с манголд

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451452k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Банички-пурички с манголд
Снимка: Lenka
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
9
"Само чаша айран и друго не ни трябва за страхотно начало на деня!"

Необходими Продукти

  • вода - 350 мл хладка
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 2 к.л.
  • брашно - 700 г
  • манголд - 500 г
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 30 мл
  • сол - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Банички-пурички с манголд са хрупкави и ароматни.

В съд сипете брашното, прибавете солта и леко с бъркане долейте водата.

Когато прибавите всичката вода, започнете да месите на ръка.

Тестото разделете на 3 еднакви топки.

Сложете всяка топка в стреч фолио и оставете за една нощ в хладилника. Така тестото ще е още по-хубаво, а баничките със зелении - още по-вкусни.

Вземете топка от хладилника, разточете я на набрашнена повърхност и я намажете с олио. Разточете с големината на чиния.

Набрашнете масата или плота. Сложете тестото отгоре и го раздърпвайте от средата към краищата. Премахнете връхчетата и намажете с олио. Тестото трябва да е прозрачно.

Пригответе плънката. Попарете манголда за кратко, нарежете, смесете с киселото мляко, яйцето и сол по желание.

Намажете плънката върху кората, навийте на руло. Нарежете на солени пурички и наредете една до друга в тавата. Печете баничките на 200 градуса 30 минути.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: