Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Домашни пурички-банички

Домашни пурички-банички

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Домашни пурички-банички
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Домашни пурички-банички много вкусни и просто са много"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 400 г
  • краве масло - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Един пакет кори за баница се разрязват през средата, по дължина.

В дълбока купа се прави смес от 4 разбити яйца и една бучка сирене (около 400 г).

В края на всяка кора се слага по чаена лъжичка от тази хубаво разбита смес. Кората се навива. Подходяща тава се намазва с краве масло и в нея подреждаме готовите пурички.

В малка тенджерка разтапяме краве масло около 100 г. Накрая надупчваме дългите банички на 2- 3 места с вилица и с четка ги намазваме с разтопено масло.

Печем домашни пурички-банички на 200 °C за около 30 мин. или до приятно зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: