Начин на приготвяне
Банички-пурички с манголд са хрупкави и ароматни.
В съд сипете брашното, прибавете солта и леко с бъркане долейте водата.
Когато прибавите всичката вода, започнете да месите на ръка.
Тестото разделете на 3 еднакви топки.
Сложете всяка топка в стреч фолио и оставете за една нощ в хладилника. Така тестото ще е още по-хубаво, а баничките със зелении - още по-вкусни.
Вземете топка от хладилника, разточете я на набрашнена повърхност и я намажете с олио. Разточете с големината на чиния.
Набрашнете масата или плота. Сложете тестото отгоре и го раздърпвайте от средата към краищата. Премахнете връхчетата и намажете с олио. Тестото трябва да е прозрачно.
Пригответе плънката. Попарете манголда за кратко, нарежете, смесете с киселото мляко, яйцето и сол по желание.
Намажете плънката върху кората, навийте на руло. Нарежете на солени пурички и наредете една до друга в тавата. Печете баничките на 200 градуса 30 минути.
Да ви е вкусно!