Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Банички»Вити банички с череши и крем

Вити банички с череши и крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Вити банички с череши и крем5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Който разбира, за нашите вити банички с череши и крем се спира"

Необходими Продукти

  • тесто
  • кисело мляко - 120 грама
  • брашно - 350 - 380 грама
  • ванилия - 1 брой
  • квас - 150 г лиевито мадре (остатъчен)
  • масло - 80 грама
  • захар - 60 грама
  • крем
  • захар - 3 с.лъжици
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 1 брой
  • нишесте - 40 грама
  • ванилия - 2 пакетчета
  • още
  • пудра захар - за поръсване
  • череши - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е приготвена с квас, но ако нямате налице, то тогава трябва да увеличите маслото и киселото мляко на по 200 грама, а брашното на 400 грама.

Сипете кваса в купата на планетарен миксер. Добавете предварително пресятото брашно и щипка сол, ванилията и захарта. Пуснете на най-ниската степен и месете до получаване на гладко тесто.

Докато тестото се меси, прибавете на части нарязаното масло.

Увийте в найлон масленото тесто и го оставете да почине за час.

Междувременно пригответе крема. Сипете в тенджерка млякото заедно с нишестето, ванилиите, захарта и яйцето.

Сложете на котлона и бъркайте до сгъстяване на крема. Оставете да се охлади.

Махнете костилките на черешите.

Разделете готовото тесто на 6 равни части, а всяка една разточете на дълга лента, която е широка около 10 см.

В средата на лентичките слагайте от крема, а върху него - череши. Внимателно навийте двата края навътре и прехвърлете едната част, за да се покрият черешите. Похлупете с другата страна. Навийте до получаване на кръгли малки банички.

Намажете баничките с разтопено масло и ги наредете в тава с хартия за печене.

Загрейте фурната на 190 градуса и изпечете сладките банички до хубав загар. Поръсете с пудра захар и сервирайте.

Витите банички с череши и крем са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Радика
Радика
Благодаря за рецептата.
Аз използвах 50 на 50 пшенично и овесено брашно и станаха много меки и пухкави ролца с квас .
01.04.2022 19:32