Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Шоколадови суфлета с течен център

Шоколадови суфлета с течен център

Шоколадови суфлета с течен център
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Дори ни е жал да разрежем това шоколадово удоволствие, но знаем, че вътре ни чака още една шоколадова изненада"

Необходими Продукти

  • шоколад - 100 грама (мин. 60% какао)
  • брашно - 70 грама
  • какао - 30 грама
  • яйца - 4 броя (М размер)
  • захар - 140 грама
  • масло - за намазване на формичките
  • масло - 100 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо загрейте фурната на 220 градуса. Подгответе си 6 формички за печене, които намазнете с меко масло.

На водна баня разтопете шоколада с маслото. Оставете сместа да се охлади леко.

В отделен съд разбийте яйцата заедно със захарта. Добавете към тях разтопения шоколад, като бъркате непрекъснато, за да се хомогенизира сместа.

Пресейте брашното с какаото и ги добавете към горната смес. Разбъркайте и разпределете в намаслените формички.

Печете суфлетата в загрятата фурна за 10 минути. Поръсете с пудра захар и поднесете докато са горещи.

Шоколадовите суфлета с течен център са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: