Начин на приготвяне
Измийте бройлера и го нарежете на порции. Овкусете месото с черен пипер и намажете с олио.
Прехвърлете пилешкото в тава и сложете да се пече в загрята на 180 градуса до готовност.
Когато се запече от едната страна, обърнете да се запече и от другата.
Готовото печено пилешко месо извадете и наредете в напълно сухи буркани, на дъното на които сте сложили дафинов лист.
Ако по време на печенето се е отделил сос, също може да го сипете в бурканите - така той ще се желира и месото ще е още по-вкусно.
Запечатайте бурканите и ги варете в продължение на 3 часа.
Съхранявайте на прохладно място и консумирайте през зимата - директно или приготвено на манджичка.
Пилешките бройлери в буркани са готови.