Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме долните бутчета на домашно гледани бройлери пилета.
Слагаме ги в една тенджера, доливаме до покриване на бучетата вода и слагаме на котлона да се сварят.
След като се сварят, ги изваждаме да поизстинат малко, отделяме бульона на бутчетата, защото са гледани вкъщи.
Вие, ако си ги купувате от магазин, изхвърлете вода, в която са се сварили бутчетата, не е много здравословно.
Нарежете на дребно лука, запържете с малко мазнина, после добавете и измития ориз, да се запържи за две минути, и изсипете ориза в тава за печене.
Отгоре доливайте бульона и още три чаши вода, подправете със сол и подправки и наредете бутчетата вътре в тавата и печете пилето с ориз на 190 градуса за около 45 минути.
Поръсете магданоз при сервиране на ориза с бутчета от бройлери.
Коментари