Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Безглутенови крекери с оризово брашно

Безглутенови крекери с оризово брашно

Безглутенови крекери с оризово брашно
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Безглутенови крекери, които ще ви подкрепят следобед, когато усетите глада да се прокрадва в стомаха"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • пармезан - 50 г настърган
  • оризово брашно - 1 ч.ч. + 4 с.л. фино
  • зехтин - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • семена - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с купа.

В друг съд смесете киселото мляко заедно със содата.

Разбийте яйцето с метална бъркалка.

Прибавете всички съставки освен пармезана в купата с брашното и ги разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Изсипете пармезана на плота и домесете върху него тестото за тези оризови крекери.

Накъсайте го на топчета и ги оформете между дланите си.

Наредете соленките в тава върху хартия за печене и ги поръсете с малко пармезан.

Направете с помощта на вилица няколко шарки и ги сложете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 15 минути.

Безглутеновите крекери с оризово брашно са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: