Начин на приготвяне
Първо пригответе крема, като за целта разтворите нишестето с малко мляко в подходяща касерола.
Прибавете и останалите продукти и разбъркайте с помощта на телена бъркалка. Сложете на загрят котлон и бъркайте непрекъснато до завиране.
Варете млечния крем до сгъстяване - около 5 минути, след което изключете.
Обелете ябълките и ги нарежете на малки парченца. След това ги изпържете в тиган с маслото до омекване. Прибавете кафявата захар и разбърквайте до карамелизирането ѝ.
Прибавете стафидите, които предварително сте накиснали за няколко часа в рома, налейте и 1 малка лъжичка от него. Щом алкохолът се изпари, изключете котлона.
Оставете ябълките настрана да се охладят леко.
Междувременно извадете бутертестото от хладилника и изрежете сърчица. Върху всяко едно сложете от крема, а върху него - от карамелизираните ябълки.
Всяко сърце затворете с друго и наредете в тава с хартия за печене.
Намажете ги с разбития жълтък с малко олио и прясно мляко.
Печете бутерките в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Охладете сладките сърца и ги поръсете с пудра захар, след което ги сервирайте.
Бутерките с домашен крем и ябълка са готови.