Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Бутерки с домашен крем и ябълка

Бутерки с домашен крем и ябълка

Бутерки с домашен крем и ябълка
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Изненадайте любимия човек с тези чаровни бутерки с ябълка и крем"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 брой
  • ябълки - 2 брой
  • масло - 1 малка бучка
  • кафява захар
  • ром - 1/2 к.ч.
  • стафиди - 1 шепа
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • прясно мляко - 1 с.лъжица
  • жълтъци - 1 брой
  • олио - 1 с.лъжица
  • за крема
  • лимони - 1 бр. кората
  • ванилия - 1 брой
  • захар - 90 грама
  • прясно мляко - 250 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • царевично нишесте - 20 грама
  • масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе крема, като за целта разтворите нишестето с малко мляко в подходяща касерола.

Прибавете и останалите продукти и разбъркайте с помощта на телена бъркалка. Сложете на загрят котлон и бъркайте непрекъснато до завиране.

Варете млечния крем до сгъстяване - около 5 минути, след което изключете.

Обелете ябълките и ги нарежете на малки парченца. След това ги изпържете в тиган с маслото до омекване. Прибавете кафявата захар и разбърквайте до карамелизирането ѝ.

Прибавете стафидите, които предварително сте накиснали за няколко часа в рома, налейте и 1 малка лъжичка от него. Щом алкохолът се изпари, изключете котлона.

Оставете ябълките настрана да се охладят леко.

Междувременно извадете бутертестото от хладилника и изрежете сърчица. Върху всяко едно сложете от крема, а върху него - от карамелизираните ябълки.

Всяко сърце затворете с друго и наредете в тава с хартия за печене.

Намажете ги с разбития жълтък с малко олио и прясно мляко.

Печете бутерките в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Охладете сладките сърца и ги поръсете с пудра захар, след което ги сервирайте.

Бутерките с домашен крем и ябълка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: