Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушен заек»Задушен заек със зеленчуци и сос

Задушен заек със зеленчуци и сос

Задушен заек със зеленчуци и сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Желаем ви добър апетит със задушения заек със зеленчуци и сос"

Необходими Продукти

  • заек - 1 цял
  • моркови - 3 броя
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • масло - 50 грама
  • горчица - 2 с.лъжици
  • гъби - 200 грама
  • чушки - 3 броя
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - на зърна
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции. Измийте добре месото и го подсушете.

Загрейте маслото и запържете порциите заешко за кратко. Извадете месото и в същата мазнина задушете нарязаните лук, гъби, моркови и чушки.

След като се позадушат, добавете горчицата и поръсете със солта. Налейте водата и бялото вино, разбъркайте.

Когато течността заври, върнете в съда запърженото заешко.

Намалете силата на огъня и оставете заешкото да се задушава за около час или докато е напълно готово.

Задушеният заек със зеленчуци и сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: