Задушен заек в тиква

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Задушен заек в тиква1 / 2
28/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6
"Заек в тиква - звучи като вълшебно вкусно ястие, излязло от приказките - и е точно такова - вълшебно вкусно"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • тиква - 1 бр. средно голяма
  • кромид лук - 2 глави
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • целина - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 125 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме заека в студена вода с оцет и го оставяме да престои така 24 часа.

След това го нарязваме на порции и го обезкостяваме.

Запържваме го в маслото и добавяме предварително нарязаните зеленчуци, подправките, виното, водата и сол на вкус. Варим на тих огън до полуготово състояние на месото.

През това време изчистваме тиквата от семето и я издълбаваме. Вътре слагаме месото и зеленчуците, слагаме капачето на тиквата и го замазваме с тесто.

Слагаме тиквата в тава и печем на умерена фурна, докато тиквата омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: