Начин на приготвяне
Накиснете заека от предната вечер в равни части вода и оцет.
На следващия ден го измийте добре, подсушете, поръсете обилно със сол и черен пипер и шпиковайте заека с парченца чесън и бекон.
Разбийте горчицата с червения пипер и олио или разтопено масло и разредете с малко вино до гладка смес, като боза и намажете заека с нея.
Ако ви оставен от тази марината, я разбъркайте с останалото вино. Сложете заека в намаслена тава, долейте 2 ч.ч. вода и около 1 ч.ч. топла вода, дафиновите листа, зърна черен пипер.
Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече в загрята на около 200 градуса фурна за около 1 час и 30 минути (зависи от заека). Печеният заек е много вкусен.
Печеният заек с фолио е готов.