Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Коледни сладки на спирали

Коледни сладки на спирали

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Коледни сладки на спирали
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
30
"Подредете цветните сладки в красив поднос, за да изглеждат още по-празнично на трапезата"

Необходими Продукти

  • за кафявото тесто
  • брашно - 250 грама
  • масло - 125 грама
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 80 грама
  • яйца - 1 бр.
  • за бялото тесто
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 250 грама
  • масло - 125 грама
  • портокалова есенция - 1 ампула
  • захар - 60 грама
  • още
  • белтъци - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе бялото тесто. Пресейте брашното с 1 щипка сол и прибавете яйцето, студено масло (нарязано), захарта и есенцията.

Постепенно замесете меко маслено тесто. Увийте го с фолио и приберете да се охлади в хладилника за около час.

Междувременно пригответе кафявото тесто. Пресейте брашното заедно с щипка сол и какаото.

Добавете към него нарязаното масло, захарта и яйцето. Замесете тесто и също го приберете в хладилник за час.

Всяка топка тесто разделете на 2 равни части. Набрашнете плота и разточете една бяла топка до получаване на лист с приблизителни размери 25х40 см. Същото направете и с една от топките какаово тесто.

Разточения бял лист намажете с разбит белтък, а отгоре сложете кафявата кора. Навийте внимателно на руло. По същия начин процедирайте и с останалите топки тесто.

Увийте рулата с хартия за печене и ги охладете в хладилник за няколко часа.

Нарежете ги на малки кръгчета, широки 1 см. Покрийте тава с хартия за печене и наредете сладките.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете коледните сладки за 10-12 минути. Охладете на решетка.

Коледните сладки на спирали са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: