Начин на приготвяне
Първо пригответе бялото тесто. Пресейте брашното с 1 щипка сол и прибавете яйцето, студено масло (нарязано), захарта и есенцията.
Постепенно замесете меко маслено тесто. Увийте го с фолио и приберете да се охлади в хладилника за около час.
Междувременно пригответе кафявото тесто. Пресейте брашното заедно с щипка сол и какаото.
Добавете към него нарязаното масло, захарта и яйцето. Замесете тесто и също го приберете в хладилник за час.
Всяка топка тесто разделете на 2 равни части. Набрашнете плота и разточете една бяла топка до получаване на лист с приблизителни размери 25х40 см. Същото направете и с една от топките какаово тесто.
Разточения бял лист намажете с разбит белтък, а отгоре сложете кафявата кора. Навийте внимателно на руло. По същия начин процедирайте и с останалите топки тесто.
Увийте рулата с хартия за печене и ги охладете в хладилник за няколко часа.
Нарежете ги на малки кръгчета, широки 1 см. Покрийте тава с хартия за печене и наредете сладките.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете коледните сладки за 10-12 минути. Охладете на решетка.
Коледните сладки на спирали са готови.