Начин на приготвяне
Киноата се измива в сито със студена течаща вода.
Прехвърля се в подходящ съд заедно със ситото и се залива с вода, която да я покрива. Оставя се няколко часа да се накисне, като водата се сменя на няколко пъти.
След това се изплаква с вода и се сварява в леко подсолена вряща вода за 15 минути.
Оставя се да изстине и се изцежда от излишната течност.
Тиквичката и морковът се обелват и нарязват на ситно.
Прехвърлят се в купа и се поръсват със сол и сока от един брой лимон.
Оставят се настрани да се овкусят.
Магданозът и перцата лук се нарязват на ситно.
В купа се смесват сварената киноа, перцата лук, магданоз, тиквичката и моркова заедно с лимоновия сок.
Добавят се 2-3 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер на вкус и полезната салата с киноа се разбърква хубаво.
Може да я сервирате в обърнати стъклени чашки, поръсена с тиквените семки и перца магданоз.
Добър апетит с тази зеленчукова салата!