Начин на приготвяне
Изключително здравословна шарена зеленчукова супа с вълшебната киноа!
След като водата заври, сипваме нарязаните на дребни кубченца картофи, морковите нарязани на четвъртинки и лука наситно. Измиваме киноата и я прибавяме в тенджерката. Сипваме ги едно след друго, понеже на картофите и на киноата им трябва горе-долу едно и също време, за да се сварят.
Набираме пресни зеленолистни от градината - лапад, манголд, тученица, джоджен и магданоз. Измиваме всичко щателно и нарязани на ситно, ги прибавяме в супата. От домашно затворен грах в буркани, прибавяме 3-4 богати с.л. грах.
Овкусяваме с хималайската сол, черния млян пипер и шарлана. Разбъркваме и варим до готовност на варивото - киноата и особено на картофите.
Разпределяме зеленчуковата супа в дълбоки купи и поднасяме още топла.
Подходяща за вегетарианци, вегани и хора, предпочитащи здравословното хранене!
Чудно Вкусно!