Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Бабиния пай с круши

Бабиния пай с круши

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Бабиния пай с круши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Ваш ред е да приготвите пай с круши, днес ние ще наблегнем само на хапването"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 - 4 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 к. ч. или вода
  • масло - 120 гр.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • круши
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват добре със захарта, след което се добавят постепенно мазнината, прясното мляко и пресятото брашно с бакпулвера, ванилията.

Получената смес се изсипва в намазана с мазнина и поръсена с брашно тавичка. Печем до розов цвят.

Кейкът се изважда от фурната и отгоре нареждаме нарязаните на филийки круши.

Върху крушите се разстиламе предварително разбитите с 4 лъжици захар на сняг белтъци.

Връщаме полуготовия бабин пай с круши отново във фурната и белтъкът се засушава да стане на целувка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: