Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Лятната манджа на баба

Лятната манджа на баба

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Лятната манджа на баба
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"И щом усетиш уханието на бабината манджа, веднага искаш да я опиташ"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр.
  • домата - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • захар - щипка
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме чушките от семките и лука от люспите.

Нарязваме лука на ситно а чушките на по едри парчета.

Поставяме съд на котлона с олио и задушаваме лука, като към него добавяме нарязаните чушки.

Задушаваме всичко това на умерен огън, докато омекнат.

Измиваме си доматите и ги разрязваме на кубчета, както и тиквичките.

Когато чушките са омекнали, прибавяме доматите заедно с тиквичките.

Разбъркваме добре, като прибавяме и малко водичка. Не сипваме много защото тиквичките допълнително си пускат.

Оставяме да къкри за около 20 минути, като разбъркваме от време на време.

Подправяме с всички подправки и оставяме за още около 5 минути.

Ако видим, че чушчената манджа не се е сгъстила, а искаме да е по-гъстичка, в купичка смесваме брашното с малко вода, за да стане на рядка каша, която изсипваме към лятната манджа.

Разбъркваме още веднъж и оставяме да се сгъсти.

Поднасяме, докато е още топла лятната манджа на баба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Любима лятна манджа, особено с пресни зеленчуци от собствената градина. Аз слагам и една люта чушка за пикантност.
09.07.2021 16:30
4
1