Начин на приготвяне
Почистваме чушките от семките и лука от люспите.
Нарязваме лука на ситно а чушките на по едри парчета.
Поставяме съд на котлона с олио и задушаваме лука, като към него добавяме нарязаните чушки.
Задушаваме всичко това на умерен огън, докато омекнат.
Измиваме си доматите и ги разрязваме на кубчета, както и тиквичките.
Когато чушките са омекнали, прибавяме доматите заедно с тиквичките.
Разбъркваме добре, като прибавяме и малко водичка. Не сипваме много защото тиквичките допълнително си пускат.
Оставяме да къкри за около 20 минути, като разбъркваме от време на време.
Подправяме с всички подправки и оставяме за още около 5 минути.
Ако видим, че чушчената манджа не се е сгъстила, а искаме да е по-гъстичка, в купичка смесваме брашното с малко вода, за да стане на рядка каша, която изсипваме към лятната манджа.
Разбъркваме още веднъж и оставяме да се сгъсти.
Поднасяме, докато е още топла лятната манджа на баба.
Ако рецептата ти допада и желаеш да си приготвиш нещо по-леко, но вкусно, опитай обезателно рецептите ни за рататуй и мусаката ни с тиквички.
Коментари