Начин на приготвяне
Поставете на котлона водата със захарта. Щом закъкри и захарта се разтопи отстранете и оставете сиропа да се охлади.
Измийте и подсушете крушата. Нарежете на тънки филийки, без да я белите и махате семките. На ръка би станало трудно, затова ползвайте машинка за рязане. Поръсете с лимоновия сок, за да не се окислят и потъмнеят.
Потопете филийките в охладения сироп и оставете да престоят 10 минути (много е важно да не се поставят във вряща или гореща течност, защото биха се разпаднали и станали на каша).
За перфектен резултат ще ни е нужна силиконова база за фурна (вижте на снимките), ако не разполагате с такава би свършила работа каквато и да е силиконова форма или тавичка, стига да е по-широка и да побере крушите. В никакъв случай не ползвайте хартия за печене, защото ще залепнат.
Отцедете внимателно и наредете върху силиконовата повърхност нашия чипс. Печете/сушете в загрята на 100 градуса фурна за час и половина, след което изключете фурната и ги оставете вътре докато се охладят. Най-добре да преспят една нощ така.
Използвайте чипса за хрупкаво удоволствие както самостоятелно, така и като красива добавка или декорация към различни десерти и кремове.
Да ви е сладко!