Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушен заек»Задушен заек със зеленчуци и бадеми

Задушен заек със зеленчуци и бадеми

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Задушен заек със зеленчуци и бадеми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Защо с бадеми ли, защото така е най-вкусен, разбира се"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • гъби - 200 - 300 г пресни печурки
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 200 г
  • бадеми - 50 г
  • зехтин - 1 к.ч.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • риган - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разфасовайте заека на 6 - 8 порционни парчета. Пресейте брашното с червения пипер. Оваляйте заешкото месо в подправеното брашно и го изпържете от двете страни в сгорещен зехтин.

Извадете месото, приберете го на топло, а в мазнината от пърженето запържете ситно нарязаните бадеми, моркови и лук. Овкусете с червен пипер и налейте 2 ч.ч. вряла вода.

Посолете на вкус и сложете едро нарязаните гъби. Кипнете и варете около 10 минути на тих огън. Върнете обратно месото, добавете дафинов лист и варете още 20-25 минути под капак.

Отстранете капака, добавете ситно нарязаните домати и варете още около 15 минути. Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: