Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с бекон и доматен сос на фурна

Талиатели с бекон и доматен сос на фурна

Талиатели с бекон и доматен сос на фурна
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Цяла тавичка пригответе от талиателите с доматен сос и бекон, че се изяжда за нула време"

Необходими Продукти

  • талиатели - 250 г пресни
  • олио - 3 с.л.
  • бекон - 200 г пушен
  • домати - 500 г консервирани
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • босилек
  • сол
  • захар
  • черен пипер
  • моцарела - 150 г настъргана
  • пармезан - 50 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези вкусни талиатели, първо, пригответе доматения сос.

Нарежете на ситно глава кромид лук, а моркова настържете на едро ренде.

Нарежете също бекона на малки кубчета.

Загрейте малко олио и запържете първо бекона.

След това добавете лука и морковите и задушете и тях.

Щом лукът омекне, добавете доматите, щипка захар, както и всички подправки.

Оставете соса да къкри няколко минути.

Не трябва да се сгъстява съвсем.

Ако не ползвате прясна паста, ще трябва, първо, да я сварите в посолена вода според указанията на опаковката.

Аз ползвах пресни талиатели и не беше необходимо предварително да ги варя.

На дъното на правоъгълна тавичка сложете половината от доматения сос. Върху него разпределете равномерно талиателите.

Покрийте ги с останалия доматен сос и накрая поръсете с настъргани пармезан и моцарела.

Сложете пастата на фурна да се пече в загрята фурна на 180°С за около 30 минути, докато се образува препечена коричка.

Бон Апети с моите талиатели с бекон и доматен сос на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: