Начин на приготвяне
За тези вкусни талиатели, първо, пригответе доматения сос.
Нарежете на ситно глава кромид лук, а моркова настържете на едро ренде.
Нарежете също бекона на малки кубчета.
Загрейте малко олио и запържете първо бекона.
След това добавете лука и морковите и задушете и тях.
Щом лукът омекне, добавете доматите, щипка захар, както и всички подправки.
Оставете соса да къкри няколко минути.
Не трябва да се сгъстява съвсем.
Ако не ползвате прясна паста, ще трябва, първо, да я сварите в посолена вода според указанията на опаковката.
Аз ползвах пресни талиатели и не беше необходимо предварително да ги варя.
На дъното на правоъгълна тавичка сложете половината от доматения сос. Върху него разпределете равномерно талиателите.
Покрийте ги с останалия доматен сос и накрая поръсете с настъргани пармезан и моцарела.
Сложете пастата на фурна да се пече в загрята фурна на 180°С за около 30 минути, докато се образува препечена коричка.
Бон Апети с моите талиатели с бекон и доматен сос на фурна!