Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Панирани сиренца с корнфлейкс

Панирани сиренца с корнфлейкс

Панирани сиренца с корнфлейкс
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"От платото с топли предястия винаги пухкавите панирани сиренца се изяждат първи"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 с.лъжица
  • топено сирене - 5 - 6 броя
  • корнфлейкс - 3 - 4 с.л
  • яйца - 1 бр.
  • мармалад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо извадете топените сиренца от опаковките. Всяко едно оформете на топка, използвайки ръцете си. Наредете топчетата в чиния и приберете в хладилник, за да стегнат.

Междувременно разбийте яйцето в купичка. В една чиния сложете намачкания корнфлейкс (не прекалено ситен), а в друга сипете царевичното брашно.

Извадете охладеното сирене и го оваляйте в царевичното брашно, след което го потопете в яйцето и накрая - в корнфлейкса.

Загрейте достатъчно количество олио и изпържете сиренцата.

Готовите панирани сиренца слагайте върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Сервирайте с мармалад по избор (ако обичате подобна комбинация).

Панираните сиренца с корнфлейкс са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: