Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното и прибавете смлените орехи и какаото, разбъркайте до еднородна смес.
Отделно разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, прибавете сухите съставки на етапи, бъркайки внимателно с шпатула.
Разделете сместа на две части, ще печете два отделни какаови блата. Във форма за торта с падащи стени с диаметър 24 см постелете на дъното хартия за печене.
Сипете едната от смесите и поставете формата в предварително нагрята на 180 °C фурна, печете за около 15 минути или до готовност. Така изпичате и втората половина от сместа. Оставете блатовете да се охладят напълно.
Пригответе си захарния сироп, с който ще полеете блатовате за сиропираната торта.
В метален съд смесете захарта и водата, след като заври, варите за 5 минути. С готовия сироп полейте блатовете с помощта на лъжица. Оставете да се охладят на пълно.
В купа начупете двата вида шоколад на кубчета. Отделно нагрейте сметаната до завиране и залейте с нея шоколадовите блокчета, бъркайте, докато се разтворят напълно до еднородна смес.
Периодично разбърквайте шоколадовата смес, за да не образува коричка, докато се охлади напълно. Охладения и вече сгъстил се шоколадов ганаш разбийте с миксер на висока степен на миксера.
Сглобете класическата шоколадова торта, като редувате блат и шоколадов ганаш.
Декорирайте сиропирана шоколадова торта по ваш избор!