Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Плакия»Бамя с чесън и домати

Бамя с чесън и домати

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Нямате никакво оправдание - ако вече ви е късно за готвене, утре пригответе тази вкусна бамя с чесън и домати"

Необходими Продукти

  • домати - 500 грама
  • бамя - 500 грама
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете и нарежете бамята.

Намазнете тава за печене и сипете вътре бамя. Овкусете със сол и поръсете с нарязани чесън и магданоз.

Нарежете доматите на колелца и ги наредете отгоре. Повторете процеса до изчерпване на продуктите.

Завършете задължително с домати.

Полейте с малко олио и печете плакията в предварително загрята на 190 градуса.

Бамята с чесън и домати е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: