Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Постни солени бисквити

Постни солени бисквити

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Постни солени бисквити
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
38 мин.
Порции
10
"Ако сте от хората, които следобедите винаги търсят нещо да прехапнат, тези бисквитки са чудесна опция точно за тези моменти"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 грама
  • маргарин - 110 грама
  • вода - 50 грама
  • черен пипер - 2 щипки
  • риган - 1 с.л. равна, сушен
  • пресен лук - 2 тънки стръкчета (или 10 стръка див лук)
  • сол - 2 щипки
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте в купа брашното със солта и бакпулвера. Смесете с ригана и черния пипер.

Сложете маргарина на парченца - студен от хладилника. Размесете добре с пръсти и сипете водата- също студена.

Накълцайте на ситно зеления лук и прибавете към всичко останало. Омесете гладко тесто, работейки с него само за кратко, колкото да обедините съставките, а не да месите дълго, за да не стане жилаво.

Ако все пак се случи, оставете го да почине и се отпусне преди да продължите нататък.

Разточете тестото върху леко набрашнен плот на тънка кора и изрежете бисквити с формички по ваш избор.

Подредете солените бисквити в две тави покрити с хартия за печене и изпечете за около 20 минути на 180 градуса.

Наглеждайте ги и когато почервенеят леко са готови.

Хрупвайте за удоволствие по всяко време или акомпанирайте с любимите ви разядки.

Постните солени бисквити са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: