Начин на приготвяне
Пресейте в купа брашното със солта и бакпулвера. Смесете с ригана и черния пипер.
Сложете маргарина на парченца - студен от хладилника. Размесете добре с пръсти и сипете водата- също студена.
Накълцайте на ситно зеления лук и прибавете към всичко останало. Омесете гладко тесто, работейки с него само за кратко, колкото да обедините съставките, а не да месите дълго, за да не стане жилаво.
Ако все пак се случи, оставете го да почине и се отпусне преди да продължите нататък.
Разточете тестото върху леко набрашнен плот на тънка кора и изрежете бисквити с формички по ваш избор.
Подредете солените бисквити в две тави покрити с хартия за печене и изпечете за около 20 минути на 180 градуса.
Наглеждайте ги и когато почервенеят леко са готови.
Хрупвайте за удоволствие по всяко време или акомпанирайте с любимите ви разядки.
Постните солени бисквити са готови.