Начин на приготвяне
Тестото за тези улични мекици от едно време се приготвя от вечер за сутринта.
Сложете в купата за месене на Таперуер брашното, маята, захарта и солта. Добавете топлата водичка и сложете капака на купата.
Обезвъздушете.
Подхвърляйте купата няколко пъти, докато усетите, че тестото е станало на топка.
Поставете купата в хладилника.
На сутринта извадете купата, махнете капака и с шпатула разбъркайте лепнещото тесто. Сложете капака. Обезвъздушете и оставете купата на топло.
Когато капакът сам се отвори, значи тестото е готово.
Сложете дълбок тиган с мазнина на котлона да загрее добре. С намазнени ръце късайте от тестото, оформете на мекички и пускайте в горещата мазнина.
Пържете до златисто и от двете страни. Изпържените мекици поставяйте върху кухненска хартия за да се отнеме излишната мазнина.
Сервирайте домашните улични мекици с пудра захар, мед, сладко, сирене - по ваш вкус.
Да Ви е вкусно!
Коментари