Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Малки питки със сладко

Малки питки със сладко

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Малки питки със сладко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Идеално с кафе, фрапето, чай ... Тези сладки малки питчици ще станат най-добрите ви приятелки"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мляко - 500 мл
  • захар - 130 г
  • ванилова захар - 20 г
  • масло - 80 мл
  • прясна мая - 40 г
  • брашно - 950 г
  • яйце - 1 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • яйчни жълтъци - 1 бр.
  • лимони - 1 парче (настъргана кора)
  • За пълненежа
  • сладко - според нуждите (конфитюр)
  • За покритие
  • яйчни жълтъци - 1 бр.
  • вода - 1 ч.л.
  • За поръсване
  • пудра захар - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

Разтворете маята в 100 мл. хладко мляко, добавете 1 супена лъжица захар и разбъркайте.

Изсипете останалото хладко мляко (400 мл.) в по-дълбок съд, добавете захарта, ваниловата захар, яйцето, жълтъците, олиото, настърганата лимонова кора, разтворената мая и разбъркайте всичко.

Постепенно добавяйте брашно (първо добавете малко брашно, смесено с бакпулвер, след това добавете останалото брашно) и замесете по-меко тесто.

Изсипете тестото от двете страни. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да втаса.

Застелете голяма тава с хартия за печене. Вземете малко от тестото, оформете топчета и ги подредете върху тавата за печене.

Направете вдлъбнатина в средата на всяка топка. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престоят 10 минути.

Напълнете кухините със сладко. Разбъркайте жълтъците и водата с вилица и намажете сладките малки питки.

Печете в добре загрята фурна на 180 °C за 25 минути.

Извадете готовите пълнени питки от фурната, оставете ги да се охладят, след това ги поръсете с пудра захар и ги сервирайте топли малки питки със сладко.

Съвет: Използвайте конфитюра по ваш избор. Приятно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: