Начин на приготвяне
За тестото:
Разтворете маята в 100 мл. хладко мляко, добавете 1 супена лъжица захар и разбъркайте.
Изсипете останалото хладко мляко (400 мл.) в по-дълбок съд, добавете захарта, ваниловата захар, яйцето, жълтъците, олиото, настърганата лимонова кора, разтворената мая и разбъркайте всичко.
Постепенно добавяйте брашно (първо добавете малко брашно, смесено с бакпулвер, след това добавете останалото брашно) и замесете по-меко тесто.
Изсипете тестото от двете страни. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да втаса.
Застелете голяма тава с хартия за печене. Вземете малко от тестото, оформете топчета и ги подредете върху тавата за печене.
Направете вдлъбнатина в средата на всяка топка. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престоят 10 минути.
Напълнете кухините със сладко. Разбъркайте жълтъците и водата с вилица и намажете сладките малки питки.
Печете в добре загрята фурна на 180 °C за 25 минути.
Извадете готовите пълнени питки от фурната, оставете ги да се охладят, след това ги поръсете с пудра захар и ги сервирайте топли малки питки със сладко.
Съвет: Използвайте конфитюра по ваш избор. Приятно!