Начин на приготвяне
За корите:
Разбийте с миксер жълтъците със захарта, след това добавете брашното и леко разбийте с миксера. Отделно разбийте белтъците, смесете с жълтъците и разбъркайте леко с ръчна бъркалка.
Изсипете сместа в тава застлана с хартия за печене и печете на 180 °C за 20 минути.
Извадете готовата кора от фурната, оставете я да се охлади, след което я нарежете на 3 части (по дължината).
За вишневия пълнеж:
Поставете вишните и захарта в тенджерата и ги оставете да престоят 15 минути. Поставете тенджерата на котлона, когато заври, добавете вода и варете 20 минути.
Отделете малко сок (от варени вишни) и оставете да се охлади, след това разбъркайте. Когато получи необходимата плътност, махнете от котлона и оставете да се охлади добре.
За бялата плънка:
Разбийте разбитата сметана с варено и след това охладено мляко.
За заливката:
Начупете шоколада на кубчета, сложете в тенджера, добавете олиото и разтопете на пара.
Финална процедура:
Поставете кората върху поднос, нанесете пълнежа с вишни, след това нанесете белия пълнеж, след това залейте с шоколадовата глазура.
Подредете по този начин последователно, докато се изразходва целият материал. Напълнете цялата торта с бял пълнеж, украсете с разтопения шоколад.
Оставете да се охлади и стегне различна торта с вишни. Нарежете на филийки с желаната дебелина и сервирайте.